Hoe wordt het gemaakt?

Wat is het, 3D-printen?

Om te kunnen printen is een digitaal 3D-model én natuurlijk een 3D-printer nodig. Het digitaal 3D-model bekomen we door het model zelf uit te tekenen met een specifieke software. Het omzetten van een idee in een digitale tekening is dus de eerste stap in het printproces. Bij Giftlab.be creëren we verschillende gepersonaliseerde ontwerpen, die ideaal zijn om als verjaardagscadeau of relatiegeschenk te geven. Personalisatie en goede prijzen zijn onze peilers.

Giftlab: een nieuwe manier van maken

Bij deze nieuwe vorm van maken wordt iets digitaal omgezet naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D-printer. Het idee van 3D-printen is niet nieuw en bestaat al 25 jaar. De kwaliteit van de machines is de laatste jaren echter sterk verbeterd.

Hoe werkt het?

De 3D-print techniek bouwt laagje voor laagje jouw object op. Er kan geprint worden in zowel hout als kunststof waarmee bijvoorbeeld ook legoblokjes zijn gemaakt. Deze kunststof wordt op een spoel geleverd. Een laserstraal verhardt laag per laag de oppervlakte van een vloeibare kunststof. Op het punt waarop de laserstraal de vloeistof raakt treedt verharding op. Wanneer een laag is afgewerkt zakt het printbare platform waar het voorwerp op staat een fractie naar beneden. Het driedimensionale object wordt dus eigenlijk gevormd door tal van ultradunne laagjes bovenop elkaar te verharden.